Ramazan Menüsü

RAMAZAN MENÜLERİ

1. HAFTA MENÜ

SAHUR

  • 1 dilim beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 6 adet zeytin veya 10 tane badem veya 10 tane fındık veya 2 adet ceviziçi
  • Domates,salatalık,yeşillik,taze nane,maydonoz,dereotu
  • 5 adet erik veya 3 adet kuru kayısı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği

İFTAR

İftariyelikler : Hurma, Zeytin , Beyaz peynir,Kaşar peyniri

  • Domates Çorba
  • Izgara Köfte
  • Zeytinyağlı Fasulye
  • Çavdar Ekmeği veya Bulgur Pilavı
  • Mevsim Salata
  • Ayran

ARA ÖĞÜN

  • 1 su bardağı kefir veya 1 kase probiyotik yoğurt
  • 1 porsiyon meyve

2. HAFTA MENÜ

SAHUR

  • 2 dilim tam buğday ekmeği ile tost
  • 1 su bardağı süt
  • Bademifındık,ceviziçi
  • Domates,Salatalık,Yeşillik,Taze Nane ,Maydonoz

İFTAR

İftariyelikler : kuru incir ,kuru kayısı , lor peyniri, dil peyniri

  • Naneli Yoğurt çorba
  • Fırında Enginarlı Tavuk
  • Tam Buğday Ekmeği veya Cevizli Erişte
  • Semizotu salatası

ARA ÖĞÜN

  • 1 dilim güllaç veya 1 kase sütlü tatlı

3. HAFTA MENÜ

SAHUR

  • 1 haşlanmış yumurta
  • 1 kase süt veya yoğurt + 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 5 adet kuru erik veya 3 adet kuru kayısı
  • 2 adet ceviziçi

İFTAR

2 bardak su + 2 adet kuru kayısı veya lor peyniri

  • Mercimek Çorba
  • Elbasan Tava
  • Çavdar Ekmeği veya Esmer pirinç pilavı
  • Çoban salata
  • Mantar pilaki
  • Cacık

ARA ÖĞÜN

  • 1 Ay dilim karpuz
  • Badem,Fındık,Ceviz

4. HAFTA MENÜ

SAHUR

  • Lor peynirli maydonoz ve dereotlu  Omlet
  • 1 su bardağı süt
  • 10 tane fındık
  • Domates ,salatalık,yeşillik
  • Tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği

İFTAR

İftariyelikler : Hurma, kuru erik,beyaz peynir,kaşar peyniri

  • Buğday Aşı Çorba
  • Izgara piliç Pirzola (Kabak,biber,domates sote eşliğinde )
  • Bol bol salata
  • Tam buğday Ekmeği veya  Sebzeli Bulgur Pilavı
  • Ayran

ARA ÖĞÜN

  • Vanilyalı Dondurma